Az acélszerkezetes ház előnyei cikkünkben a könnyebb áttekinthetőség kedvéért, az alábbiakban gyors összefoglalásként pontokba szedve szedtük össze, hogy melyek a Royal Palace Okos Házak kivitelezésében készülő házak legfontosabb előnyei

Acélszerkezetes ház előnyei

Ezen a helyen kell kihangsúlyozni, hogy az általunk épített acélszerkezetes ház nem sorolható a könnyűszerkezetes házak közé. Ennek az az oka, hogy az épületünk váza nehéz acél pillérekre és vasbeton lemezalapra épül, monolit vasbetonfödémmel. Csak a vázpillérek közötti falszerkezet készül könnyű acélváz profilokból. Az így megépült épület masszív, stabil, időtálló, és rendkívül jó hőszigetelő képességű lesz. 

Mechanikai szilárdság és állékonyság

Az építményekre vonatkozó alapvető követelmények közül a mechanikai szilárdág és állékonyság legfontosabb. Ez a követelmény, melyet az építési szabályzat is előír, mely szerint a megvalósítás és a használat során várhatóan fellépő terhek ne eredményezzék az építmény teljes vagy részleges, károsodását, deformitását, torzulását legrosszabb esetben összeomlását. Normál használat esetén érő különlegesen terhelő hatások, mint pl. a fokozott nedvesség, jelentős hőmérséklet ingadozások, hóterhelés, stb., nem okozhatnak az élettartam, teherhordó képesség, hang- vagy hőszigetelő képesség csökkenést a épület tartószerkezetében. Az is fontos követelmény, tűzvédelmi szempont, hogy tűz esetén az adott építmény állékonysága fennmaradjon, ne dőljön össze, legalább amíg az épületben tartózkodók ki tudnak menekülni és a mentőegységek a helyszínre érnek. Ugyanígy az energetikai követelmények esetében is lényeges követelmény, hogy hőmérsékletváltozás vagy a szerkezetben a páralecsapódás ne eredményezze a tartószerkezet károsodását vagy tönkremenetelét. Mindezeket az OTÉK is, továbbá az EU különböző anyagú tartószerkezetek méretezésére az európai szinten harmonizált Eurocode szabványrendszer is előírja. Mindezek alapján a magasépítések esetén az acélváz pillérekből épült épületszerkezet mechanikai szilárdsága és állékonysága kiemelkedő. Nem véletlen tehát, hogy felhőkarcolókat építenek belőle.

Ezért használjuk épületeinknél ezt a szerkezetépítési megoldást.

Energiahatékonyság

könnyűszerkezetes ház energiahatékonyság

Gyorsaság

könnyűszerkezetes ház előnye gyorsaság

Az általunk kivitelezett acélváz szerkezetes ház felépítése és rendkívül rövid kivitelezési idővel épül fel.

A tervezés befejezésétől számítva akár 3 hónap alatt kulcsrakészen átadjuk otthonát.

A hagyományos építési móddal épített házak esetében, előírásszerűen a kivitelezési idő kb. 8-10 hónap. Ennyi idő kell, hogy teljesen kiszáradjanak a falak. Ez nem tartalmazza a tervezési időt ami még 1-2 hónapig is eltarthat (ismerve a tervezők jelen piaci körülmények közti leterheltségét). Tehát mindösszesen egy év alatt tud beköltözni tégla házába.

Velünk ez az idő ennek kevesebb mint egyharmada!

Helykihasználtság

Nagyobb hasznos alapterület. Az acélszerkezetű családi ház 15%-kal nagyobb hasznos alapterülettel rendelkezik, mint a téglaépítésnél.

Méretpontosság

könnyuszerkezetes ház előny méretpontosság

Az üzemi gyártásnak köszönhetően nagy pontossággal készül el a könnyűszerkezetes ház acélváza, Ez több pénzügyi vonzattal jár. A pontos tervezésnek egyenes következménye a pontos költségvetés, amelyben jelentős összegeket lehet megtakarítani, például azzal, hogy nincs feleslegesen megrendelt alapanyag!

Hangszigetelés

könnyűszerkezetes ház előnye hangszigetelés

Bár ez a tétel nem szorul igazán magyarázatra, érdemes megemlíteni, hogy a forgalmasabb utcák mellett is lehet békés otthona a mi épületünkkel! Illetve itt megemlítenék egy példát: egy ismerősünk aki ilyen épületben lakik mesélte, hogy békésen alussza éjjel az álmát, amikor is hangos csengetésre ébresztette idegesen, hogy kapcsolja már le az autója riasztóját, amelyik a háza előtt állt. Nem hallotta a riasztó hangját 5 méterre az autótól az ágyában.

Élettartam

Acélvázszerkezet élettartama 150 év. Az acél sosem fog vetemedni és nem lesznek benne kártevők sem. Nem véletlen, hogy extrém körülmények között (sarkvidék) és földrengésveszélyes helyeken, a világon mindenhol hasonló technológiát használnak.

Költséghatékonyság

könnyűszerkezetes ház előnye költséghatékonyság

Az acélvázas könnyűszerkezetes ház előnye, bár utoljára került itt felsorolásra mégis talán a magyar piac árérzékenységét ismerve talán az egyik legfontosabb szempont a felsorolásban. Hagyományos építési technológiához viszonyítva, jelentős akár 50%-os megtakarítás érhető el az acélvázas könnyűszerkezetes házunk kivitelezésével.

Acélszerkezetes ház előnyei konklúzió

A fenti felsorolás azt jelenti, hogy ilyen tulajdonságokkal bíró házat képtelenség hagyományos építési móddal ugyanezen költségen, ugyanilyen rövid idő alatt megépíteni!

Call Now ButtonFelhívom