acélszerkezetes ház referenciák

Garancia

 

Royal Palace Okos Házak munkáira vonatkozó garancia

Ház a házban acélszerkezetes családi és társasház építés specialistája

családi ház építése

Családi ház kivitelezés

Egyedi tervek alapján vállaljuk új acélváz szerkezetes családi házak kivitelezését.

új társasáház építése

Társasház kivitelezés

Egyedi tervek alapján vállaljuk acélváz szerkezetes társasházak kivitelezését.

acélszerkezetes ház tervezése

Tervezés

Vállaljuk egyedi acélszerkezetes háztervek elkészítését, partnerirodáinkkal.

Jogi meghatározás szerint bármelyik szerződő fél vállalhat általában a szerződésszerű teljesítésért, illetőleg közelebbről a teljesítés bármely lényeges mozzanatának a hiánytalan és hibátlan megvalósulásáért (pl. egy határidő betartásáért, az egyösszegű fizetésért, a különleges minőségért, a “jogtisztaságért” stb.).

Kivitelezési jótállás = garancia

A jótállás hétköznapi elnevezése a garancia.Az építőiparban garanciát mindegyik kivitelező köteles vállalni a 181/2003. (XI. 5.) Kormány rendelet – a lakásépítéssel kapcsolatos kötelező jótállásról jogszabály alapján.

Mit ír elő a kötelező garancia?

A rendelet szövege itt olvasható:

Összefoglalva:

Új építésű lakások, illetve lakóépületek (családi házak) kivitelezése esetén a garancia előírt időtartama 3 év.

Fontos sajátossága a kivitelezési garanciának, hogy a nem megfelelő kivitelezés tényének bizonyítása általános szabályként a vevőt terheli, azzal a kivétellel, hogy az első hat hónapban felfedezett hiba esetében vélelmezett, hogy az az építkezés során keletkezett. A garancia érvényesítési eljárás megkezdése, hogy az épület megrendelője, üzemeltetője a hibát bejelenti a kötelezett kivitelező felé. A garancia a kivitelezőt terheli közvetlenül. A garancia jogszabályban meghatározott határideje jogvesztő határidő.

Fontos megérteni, hogy a kivitelezési garancia két részre bontható, amely

  • Kivitelezési munka minősége
  • Beépített anyag minősége.

A beépített anyag minősége vonatkozásban felmerül a gyártói és a kereskedői felelősség kérdése. Mire kell itt gondolni? Például a gyártó nem az általa megadott műszaki paraméternek megfelelően gyártotta le a terméket. Vagy a kereskedő nem megfelelően adott tájékoztatást a termékről, vagy nem megfelelően tárolta azt.

Fő szabály szerint a kivitelező, a bejelentett hibát 15 napon belül köteles megvizsgálni és a jogosult igényéről nyilatkozni. Abban az esetben, ha a hiba a helytelen használatából ered, akkor ezt a kivitelezőnek kell hitelt érdemlően – például szakértői véleménnyel alátámasztva – igazolnia. Amennyiben nem helytelen használatból ered, köteles helyreállítani az állapotot.

Royal Palace Okos Házak által vállalt garancia

10 év

Falszerkezeti Garancia

Fentiek miatt, a Royal Palace Okos Házaknál, érthető okokból, nagy gonddal választjuk ki az alapanyag gyártót. Kizárólag a legmagasabb minőségű termékeket használunk az általunk épített házaknál. Továbbá csak ellenőrzött kereskedőtől, hivatalos számlával vásárolt terméket építünk be az Ön házába.

Ez talán túl közhelyesnek hangzik, de higgye el, hogy az csak addig amíg valaki nem “okosban” beszerzett anyagból épült házba költözik, és mondjuk beázik a tető a saját költségén kell majd megjavíttassa. Vagy ha nem a kiváló minőségű hőszivattyút szereltette be, hanem a “jó lesz az olcsóbb is” márkájú kazánt, ami majd elromlik 2-3 év után egy hideg télen Karácsonykor … nem folytatom, szerintem érthető.

A RPOH az általa épített falszerkezetre 10 év garanciát vállal.

Call Now ButtonFelhívom