Miért egészségesebbek az acélszerkezetes technikával épült házak?

egészséges otthon

A könnyű szerkezetes okos ház fogalmát az ember automatikusan az egészséges életmódhoz köti…, de vajon mi ennek az oka? Miért sokkal előnyösebb ez az építési technika az emberi szervezetre, mint az itt Magyarországon sokkal elterjedtebb tégla házak építése?

A képhez tartozó alt jellemző üres; Névtelen-terv-1-1.jpg a fájlnév                                           

Hogyan készül az acélszerkezetes ház? Miben különbözik a téglaépítésű házaktól?

Az acélszerkezetes házak szárazépítési technikával készülnek, amelynek során a beépítésre kerülő alapanyagok a helyszínen kerülnek összeszerelésre.
Ennek az eljárásnak a sajátossága, hogy nem alkalmaznak vizet – ellentétben a téglaháznál, amelynél a kötő anyag víz alapú. Így kiesik a száradási idő , amelyet a mai felgyorsult világunkban általában ki sem szoktak várni.
Ráadásul ezeknek az épületeknek az óriási előnye, hogy az épületszerkezet hőszigetelési eljárásából adódóan hő híd menetes. A vizes technológia és a hőhíd felelős az épületek, kiemelten egészségkárosító hatású penészesedéséért. https://royalpalaceokoshazak.hu/acelszerkezetes-haz-elonyei/

Így ennek a technikának köszönhetően kizárt ezeknél a házaknál a penészesedés kialakulása.

Miért kedvező az egészségre a penészesedés elkerülése?

A mai kor emberénél olyan gyakori egészségügyi problémaként fellépő allergia, asztma, illetve különböző légúti megbetegedést kiváltó, valamint erősítő penészgomba hiánya elősegít az ilyen típusú egészségügyi problémával küzdő emberek gyorsabb regenerálódását, illetve jelentősen lecsökkenti ezeknek a betegségeknek a kialakulási kockázatát.

Továbbá az általunk kialakított és az épületeinknél alkalmazott falszerkezet, a rétegrendjéből következően rendkívül jól szigetel, de mégis „lélegző” a fal az alkalmazott természetes anyagok felhasználása miatt.

Nagy figyelmet fordítunk ezenfelül, az acélszerkezetes házban kialakításra kerülő helyiségek friss levegővel történő ellátására.

Leggyakoribb a kivitelezések során, hogy az alkalmazott műanyag ablakok, műanyag festékek egy elszeparált belső légtömör lakóteret hoznak létre, amely szintén penészedéshez vezet, hiszen az elhasznált párás levegő is kicsapódik a hidegebb felületeken. Ennek elkerülésére, egy hőcserélő technológiával felszerelt levegőztető rendszert telepítünk a házainkba, amelynek segítségével folyamatosan friss oxigénnel tudjuk ellátni a helyiségeket, lecserélve az elhasznált levegőt, hő veszteség nélkül. Ezáltal rendkívül gazdaságosan is üzemeltethető élhető egészséges környezetet hozunk létre.

Másrészt az általunk épített házak, javaslatunk szerint, infra fűtéssel vannak felszerelve, amely nemhogy az adott egészségügyi problémák kialakulását, illetve az ember regenerálódási folyamatát segíti elő, de adott estben gyógyító hatással is lehet az emberi szervezetre. 

Hogyan képes az infrafűtés az emberi szervezetet regenerálni?

Alapvetően elmondható, hogy az infrafűtés működése közben aktivizálja az emberi szövetekben lévő vízmolekulákat, javítja a vérkeringést, elősegíti az élő szövetek képződését, s javítja a meglévők kondícióját. Az infravörös hő belső tisztító hatásának következtében a test kimutathatóan könnyebben megszabadul a méreganyagoktól. A bőrfelület 1-2 fokkal történő felmelegedése jótékony hatású, mivel fokozódik a vérellátás, felgyorsul az anyagcsere folyamata, illetve az immunrendszer védekező képessége erősödik. Stressz és görcsoldó hatású, nagyon jó eredményeket értek el a szezonális depresszió kezelésében. Nem keringeti a levegőt, így nem alakul ki szálló por a lakásban. Fontos itt megemlítenünk, hogy a 3. generációs infra fólia technológia elektro-szmog mentes termék. Az infravörös sugárzás tiszta melegítő sugárzás. A molekulákat saját energiájával gerjeszti, ezáltal a szövetekben magasabb energiaszint alakul ki, ami az ennek megfelelő fiziológiás változásokkal jár együtt, pl. a vérellátottság javulásával, az izomzat lazulásával, gyulladáscsökkentéssel, fájdalomcsillapítással. Az energiaszint emelkedése felgyorsítja a gyógyulás és a regeneráció folyamatát. Az enzimtermelődés serkentése pedig az anyagcsere aktivitás emelkedésével jár.

Mindezeket összevetve jól látható, hogy a mai kor emberének, aki eleve a környezeti szennyezettségből adódóan, illetve a mára sajnos a nyugati világban szinte általánosnak mondható stresszes életmódnak köszönhetően jelentős, az egészséget szennyező és károsító hatásoknak van kitéve mennyire gyógyító, az egészségét támogató otthona lehet az általunk kivitelezett technikával épült okos ház.

Call Now ButtonFelhívom