Érdekli a könnyűszerkezetes ház, de nem tudja milyen előnyei és hátrányai vannak. Döntés előtt áll, és nem tudja milyen építési módszert válasszon? Itt megtudja a választ!

Könnyűszerkezetes ház 5 előnye:

könnyűszerkezetes ház előnye gyorsaság

  1. A rendkívül gyors kivitelezési idő.
  2. Kiemelten energiatakarékos fal -, tető -, és födémszerkezet (azonos mértékben),
  3. Stabil épület, földmozgásokkal szemben nagy állékonyság, nem repednek a falak.
  4. A könnyűszerkezetes ház jóval nagyobb belső teret kínál a tulajdonosának, mint egy téglaház, ha megfelelő szigetelési rétegrendű értéket alakítunk ki.
  5. Költséghatékony, azaz jelentősen olcsóbb mint a hagyományos építésű házak kivitelezési díjai.

könnyűszerkezetes ház előnye költséghatékonyság

További előnyök

Egy modern könnyűszerkezetes ház 30 cm-es falvastagság esetén összehasonlítva egy modern téglafallal majd 300%-kal jobban hőszigetel, ezáltal kisebb a hővesztesége. A falszerkezetünk rétegrendje magasan túlszárnyalja a Magyar Építésügyi Szabványértékeket!

könnyűszerkezetes ház energiatakarékosság

A könnyűszerkezetes házakban nincsenek allergén anyagok, a gipsz melyet falburkolásra használnak természetes anyag. A falakban lévő modern kőzetgyapot réteg pedig sokkal tartósabb ma már mint a régen használt üveggyapot, és nem juthat be a lakótérbe.

A könnyűszerkezetes családi házak száraz technológiával épülnek, ezért nincs víz a falakban, mely a későbbiekben penészesedést okozhatna. A technológiának köszönhetően hőhidak sem alakulnak ki, a homogén anyagfelhasználásnak, és hőhíd megszakítására használt szegetelésnek köszönhetően. Ezt a tulajdonságot nem lehet hagyományosan kialakítani.

Mi akkor a hátránya egy könnyűszerkezetes háznak?

Egy hátrányt szokás emlegetni, ez pedig az elégtelen hőtárolási képesség. Ez valóban igaz lehet. De igaz ez egy modern téglaházra is. Hőtárolás a vályogházakban és a kisméretű téglaházakban és a betonfalazó elemekből épített házakban van a sűrű tömegüknek köszönhetően. Az utóbbi kettőnek viszont a hőszigetelési értéke rendkívül rossz, ezért ott még külön, vastag szigetelésekre van szükség, ami 50 cm feletti falvastagságnál képes annyi hőszigetelési értéket adni, mint egy 30 cm-es könnyűszerkezetes ház falszerkezete.

A könnyűszerkezetes ház hőtároló képessége

Hogyan érhető el a könnyűszerkezetes háznál a jó hőtároló képesség? Úgy, hogy például, két réteg gipszkarton réteggel kell a falak rétegrendjében szerelni a belső felületekre, falakra, födémre, valamint vastag aljzatbetont is készíthetünk, tovább fokozhatjuk a hőtároló képességet azzal, ha a belső falak elé egy előtétfalat is építünk.

Az általunk kivitelezett nehéz acélszerkezetes épület melynek a kitöltő falazat könnyű acélszerkezet rétegrendjében mindezeket beépítjük, így a lehető legnagyobb hőtároló képességű lesz az Ön családi háza!

Fontos még továbbá, hogy a tervezésnél a tervező úgy tájolja a házat, hogy az kedvező legyen. Megfelelő tájolással, eresztúlnyúlással, árnyékolókkal elérhető a kellemes nyári hőérzet.

Call Now ButtonFelhívom