Royal Palace Okos Házak blog bejegyzések
új társasáház építése
Könnyűszerkezetes ház hőszigetelő festék
május 17, 2018
Royal Palace Okos Házak

Ház építésekkel, kivitelezési technológiákkal egyszóval az építőiparral, ingatlan fejlesztésekkel kapcsolatos információkat, tudnivalókat, cikkeinket ezen az oldalon olvashatja.

Az általunk kivitelezett könnyűszerkezetes háznak még a festéke is hőszigetelő bevonatként funkcionál.

Hőszigetelő festék bevonat

A Royal Palace Okos Házak bizalmi vagyonkezelő tulajdonosa, a Silver-Platin Royal Zrt. a kizárólagos értékesítési jog tulajdonosa annak a magyar szabadalommal védett, forradalmi építőipari technológiai újításnak amely a Ceramic Magic Ball fantázia néven került forgalomba.

Rövid ismertető

Két réteg vastagságban felhordott anyag megfelel egy 10 cm vastagságú külső hőszigetelő bevonatnak.

Talán ez is elegendő lenne de azért úgy gondoltuk, hogy kissé részletesebben is kifejtjük, hátha elsőre nem lett volna elég fajsúlyos a fenti meghatározás.

könnyűszerkezetes ház hőszigetelő festékCeramic Magic Ball részletesen

A könnyűszerkezetes ház hőszigetelő festék bevonata kitűnő hő visszaverő képességekkel rendelkezik. A termék a sugárzó hőt veri vissza alapanyagának köszönhetően.

A könnyen alkalmazható anyagot, mely kitűnő hő visszaverő képességekkel rendelkezik, és csökkenti a hőelnyelést 0,5-1 mm rétegvastagságban felhordva a hősugárzás 90%-t veri vissza!

A meleg hónapokban így csökkentvén a helyiség túlmelegedését, téli hónapokban egyenletes, gyors felmelegedést biztosít.

könnyűszerkezetes ház energiatakarékosság 2Adatainkból kitűnik, hogy jelentős energia-megtakarítást eredményez számunkra.

A nanotechnológiás hőszigetelés

A nanotechnológia építőipari alkalmazási lehetőségeit tekintve talán a hőszigetelés az a terület, ahol a legszembetűnőbb az eltérés a normál méretű és a nano szerkezetű anyagok tulajdonsága és viselkedése között.

Az ultra vékony kerámia hőszigetelő mikroszkopikus méretű, belül üres, vákuumizált kerámia gömböcskéket tartalmaz. Összetétele miatt szigetelésük kemény, ugyanakkor rugalmas lesz. A gömböcskék egy folyékony, szintetikus kaucsukot, akrilos polimereket és szervetlen pigmenteket tartalmazó elegyben oszlanak el. A hőszigetelő anyag folyékony halmazállapotú, ezért a nehezen elérhető helyekre is könnyen felvihető vákuumos porlasztó vagy ecset segítségével, így a több réteg megszilárdulása után a nanotechnológiának köszönhetően egy ultra vékony szigetelést kapunk.

Elsősorban épülethomlokzatok hőszigetelő festésére és bevonására alkalmazható.

Egy sorház épület falszerkezetén több éven keresztül végzett épületenergetikai mérésekből visszaszámított, névleges hővezetés tényezője: λ = 0,003 W/mK. Ráadásul az ultra vékony kerámiafedés nem csak hőszigetelő, hanem víz- és hangszigetelő is egyszerre.

Az anyag felhasználási intervallumát -40°C és +600°C közötti hőmérsékleti értékek határozható meg, míg a felületre való felvitele +5°C-tól +150°C-ig terjedő hőmérsékleti értékek között lehetséges.

Előnyök a hagyományos hőszigeteléssel szemben:

 • A festésnél használt eljárási technológiával lehetséges az egyszerűbb, gyorsabb, költséghatékonyabb felvitel (ecsettel, vákuumos szóró eszközzel).
 • A folyékony anyagnak köszönhetően egyrészt lehetséges bonyolult felületek egyszerű szigetelhetősége is, másrészt lehetővé válik olyan építmények, műemlékek hőszigetelése, melyek külső megjelenése védett, nem megváltoztatható.
 • Az anyag tulajdonságai és felvitelének egyszerű módja miatt a technológiai berendezés üzemelésének megszakítása nélkül alkalmazható
 • A szuper vékony, általában 1-3 mm vastag, de maximum 6 mm-es felvitt folyékony hőszigetelés nem jelent mechanikus plusz terhelést a tartószerkezetre.
 • A gyártó által garantált 10 éves időszakon túl a mesterséges öregítéssel végzett vizsgálatok alapján előrehatóan mintegy 25 év hosszú élettartam várható, tartós, nem változó hőszigetelő tulajdonságok mellett.
 • A bevont felület kisebb meghibásodásai is jól észlelhetőek, láthatóak, így kisebb anyagi ráfordítások mellett is egyszerű az üzemeltetés, a hibaelhárítás és helyreállítás.
 • Felvihető fémre, műanyagra, betonra, téglára, üvegre és más építőanyagokra, valamint berendezésekre, csővezetékekre és légcsatornákra.
 • Hőszigetelési tulajdonsága mellett hatékonyan csökkenti a hő veszteséget és növeli a korrózióvédelmet egyaránt.
 • Mindössze 1 mm vastagságú bevonat biztosítja ugyanazokat a szigetelési tulajdonságokat, mint amit egy 50 mm vastag tekercses szigetelés, vagy 1-1,5 sornyi tégla felrakása.
 • Tetszőleges formájú felületre felvihető, így lehetővé teszi a hagyományos módon nem szigetelhető felületek hőszigetelését.
 • Az anyag 12%-os nyúlási rugalmassága biztosítja, hogy az kisebb repedéseket is átfogja, elfedje.
 • Elhárítja a szerkezetek hő hatására végbemenő deformálódását.
 • A sugárzó energia 85%-át visszaveri.
 • Nem érzékeny az UV sugárzásra.
 • Ökológiailag biztonságos, nem tartalmaz mérgező, káros illetve szálló szerves vegyületeket, azaz nincs semmilyen egészségkárosító hatása.

[wpi_designer_button id=’512′]

Call Now ButtonFelhívom